Zelfoogsttuin de Overkant Deventer &Twello

Wil jij verse groenten die lokaal geteeld worden?
Wil jij het buitenleven meebeleven? Doe mee!
Wordt zelfoogster op tuinderij de Overkant.


Vanaf mei tot ver in de winter

Van mei t/m nov kun je je dagelijkse groenten zelf oogsten van het boerenland. Een beetje zoals een moestuin, maar dan zonder de noodzakelijke dagelijkse zorg. Tuinders Laurens en Sander dragen zorg voor de verzorging en het onderhoud van de tuin. Jij hoeft alleen te oogsten. Maar helpen mag natuurlijk altijd!
We telen met wat moeder natuur ons geeft, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Met veel aandacht voor het voeden en beheren bodem en ruimte voor biodiversiteit. En omdat jij het lokaal consumeert blijft de keten lekker kort en dat scheelt een hoop reiskilometers en CO2 uitstoot.

Dagelijks

Vanaf 1 mei tot in november kun je je dagelijkse groenten zelf oogsten van het boerenland.

Moeder natuur

We telen met wat moeder natuur ons geeft, dus zonder chemische bestrijdings-middelen en we gebruiken geen kunstmest.

Lokaal

Jij consumeert lokaal  daardoor blijft de keten lekker kort en dat scheelt een hoop reiskilometers en CO2 uitstoot.

Hoe werkt het

Wekelijks kun je gemiddeld 5 verschillende groenten oogsten. De tuinders zorgen voor voldoende variëteit en maken een weeklijst met beschikbare hoeveelheid per groente. Daarnaast kunnen verse kruiden en bloemen worden geplukt. Elk seizoen brengt zijn eigen soorten rijkdom, en ook in de groenten die je eet zul je de seizoenen ervaren.
Er kan geplukt worden van woensdag t/m zaterdag van 9:00 – 19:00 uur. Neem de kinderen mee om te leren en beleven.


Een oogstaandeel geeft recht om jaarrond te plukken van de tuin. In de praktijk is dat de periode mei t/m november. Dit levert je een wekelijke tas met gemiddeld 5 verschillende groenten, kruiden en plukbloemen op, genoeg om de week mee door te komen. KEerst proberen? Wordt proefplukker! 

Schrijf je in door op bovenstaande groene button te klikken

Oogst- en bezorgservice

Sympathie voor ons initiatief maar lukt het je even niet om zelf te plukken? Voor een ieder die wel zijn groentjes van eigen land wil maar niet wekelijks naar de tuin kan komen, bieden we een oogst- en bezorgservice als groentepakket. Op donderdag plukken, verpakken en brengen we je groentepakket op 13 afhaallocaties in Deventer, Apeldoorn en Twello. Er is er altijd wel eentje in de buurt!Over de tuinderij

Langs de rand van Twello zijn de landerijen al honderden jaren als boerenland in gebruik. Onze tuin is gevestigd op het land van zorgboerderij Sterrenland. Hier zijn Tom Margry en Toos Rubbens al in 1979 begonnen met de teelt van biologische groenten. 

De groenten worden op ecologische wijze (EKO keurmerk) geteeld, dus zonder chemische bestrijdings- middelen of kunstmest en met veel aandacht voor het totale ecologische systeem. Door al meer dan 35 jaar op biologische wijze te telen, is op de tuinderij een goed ecologisch evenwicht ontstaan. Zo worden al meer dan 10 jaar alle groenten geleverd aan een eigen klantenkring. Kom erbij!


Tuinders

Tuinders Sander Bakkenist en Laurens van Zwol dragen zorg voor de gewassen in de tuin. Met meer dan 30 jaar gezamenlijke ervaring in het biologisch tuinieren op verschillende plekken dragen we zorg om van klein zaadje tot snijklare groente de teelt te verzorgen.

Agenda

Hier vind je de seizoenevenementen op de tuin met en vrijwillige gezamenlijke onderhoudsactiviteiten.

  • vrijdag 24 maart: Startmiddag tuinvrijwilligers, bij de keet, op de tuin 13:00 - 16:00 uur
  • vrijdagen in april en mei :  Informatie Zelfoogst 14:00 - 16:00

locatie

Ons adres: aan de Meermuidenseweg te Twello,

10 minuten fietsen van Deventer

Telefoon: 06 - 51223172

Aanmelden

Ik wil: